• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Vmbo-scholen op culturele roadtrip

arrow to the right Vmbo-scholen op culturele roadtrip

26 november 2018 -

Van Lelystad naar Almere en terug: woensdag 21 november lieten deelnemers aan het vmbo-project Bouwen aan de Flevolandse cultuur zich inspireren door erfgoed, Land Art, de creatieve industrie en culturele instellingen in de Flevopolder. Sprint 8 was een Culturele Roadtrip, een reis door de provincie met als doel kennis te maken met het verhaal van Flevoland en de culturele omgeving in de volle en verrassende breedte.

In de ochtend kreeg de groep een rondleiding door Batavialand, bezocht de Land Art-kunstwerken Exposure en Observatorium en luisterde in de bus naar een presentatie door schrijfster Eva Vriend over de pioniers van Flevoland. Het team had als opdracht te onderzoeken welke elementen van de verschillende locaties/onderdelen hen aanspreekt, zoals innovatie/vernieuwing, de manier waarop wordt ingespeeld op de belevingswereld van jongeren en mogelijkheden voor hun leerlingen.

In de middag onderzochten ze de mogelijkheden om samen te werken met de Floriade, het KAF, de Bonte Hond, de Nieuwe Bibliotheek, de Clipjesfabriek, Fair & Square Tattoo en L5-studio. De bedrijven en culturele instellingen zijn gekozen op de thema’s arbeidsperspectief en jongerencultuur. De deelnemers werd gevraagd in gesprek te gaan over onder meer hun visie en de kansen die zij zien voor samenwerking met het vmbo.

Aan het einde van een lange dag presenteerden de deelnemers aan elkaar de mogelijkheden van samenwerken met de bedrijven en instellingen van Flevoland en evalueerden ze de culturele roadtrip. Uit de top & tips is op te maken dat het doel van de dag is behaald: ‘heel veel inspiratie, veelzijdig, fijne sfeer, super verhalen, afwisselend, nog een keer en dan in met meer tijd’.

Het verslag van de culturele roadtrip op fleckvmbo.nl geeft achtergrondinformatie over de bedrijven en instellingen.terugTerug