• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Succesvolle projectweken De Culturele Haven

arrow to the right Succesvolle projectweken De Culturele Haven

Maart en april waren Culturele Haven maanden. Deze hele periode stonden 11 van de 17 deelnemende scholen in het teken van de projectweken. In twee weken tijd werden de scholen omgetoverd tot ware Culturele Haven musea. De projectweken werden afgesloten met eindpresentaties waarbij ook ouders werden uitgenodigd.

29 april 2016 -

De Culturele Haven is een doorgaande leerlijn cultuuronderwijs van Flevolandse bodem. In De Culturele Haven leren kinderen over de unieke geschiedenis van hun polderland in relatie tot zichzelf en kunst van nu. Deze multidisciplinaire leerlijn biedt cultuurlessen, workshops en excursies over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek. Ieder jaar vindt een projectweek plaats. Elke school vult deze op zijn eigen manier in. Sommige scholen bouwden heel Flevoland na, andere scholen maakten koppelingen met thema’s als wonen, ridders en rovers, de eerste mensen van Flevoland, de visserij. Elke school was uniek.

Ook de lokale media merkten De Culturele Haven projectweken op. De Flevopost bezocht De Beatrixschool op Urk en schreef een mooi artikel.

Geïnteresseerd in De Culturele Haven? Er is nog ruimte voor nieuwe scholen in schooljaar 2016/2017, maar wees er snel bij. Bekijk de website voor meer informatie.terugTerug