• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Sprint 6 en slotsymposium vmbo-pilot

arrow to the right Sprint 6 en slotsymposium vmbo-pilot

De pilot van ons co-creatietraject met vmbo-scholen eindigde vrijdag 15 juni met sprint 6 en een slotsymposium. Dit keer waren wij te gast bij Kunstlinie Almere Flevoland. De sprint stond in het teken van het evalueren van de prototypetestdagen en het voorbereiden van de eindpresentaties voor het slotsymposium.

22 juni 2018 -

 De afgelopen weken hebben de scholen hun eerste ontwikkelde bouwsteen in de leerlijn getest met leerlingen. Tijdens de evaluatie van de testdagen (op de site staan de film- en fotoverslagen) deelden de docenten ervaringen als ‘Ik had verwacht dat de leerlingen het leuk zouden vinden om het dorp in te gaan, maar ze vonden het saai’; ‘De leerlingen waren zeer geboeid, sommige schreven wel drie vellen vol en dat doen ze normaal nooit’; ‘Ik had niet verwacht dat ze het leuk zouden vinden omdat ik dacht dat het niet past bij hun belevingswereld’ en ‘De leerlingen waren zeer betrokken door de verantwoordelijkheid die ze kregen. We kregen gefundeerde feedback, in plaats van ‘het is stom’.

 Voor de laatste middag van de pilot waren ook leerlingen van de deelnemende scholen uitgenodigd. Tien leerlingen kregen een ontwerpworkshop en rondleiding door het KAF. Na de presentatie door hun eigen docenten te hebben beoordeeld, bouwden zij in de LEGO® Architectuurstudio een award en schreven certificaten.

Tijdens het slotsymposium presenteerden de docenten hun concept-leerlijnen en eerste prototype aan geïnteresseerde gasten. En zij gaven inzicht in het ontwikkelproces dat ze samen met de consulenten vo van Collage, De Meerpaal en Kubus en hun eerste culturele partner hebben doorlopen. Belangstelling was er onder meer vanuit andere vmbo-scholen in Flevoland, gemeenten en provincie en vanuit een aantal instellingen van buiten de provincie. Remko Willems, programmamanager van FleCk: “Ik ben trots op hoe we met deze grote, rijke club hebben mogen werken. We hebben veel leerervaringen opgedaan om de komende jaren verder te bouwen.” FleCk evalueert de pilot de komende weken samen met de scholen en hun lokale partners. Projectleider Edien Lammers: “Vandaag hebben de scholen vastgesteld wat zij aan hun eerste prototype willen verbeteren. Want het is nog niet af. De scholen gaan door met ontwikkelen van de bouwstenen in hun leerlijn, zij gaan meer prototypes uittesten om over een paar jaar een leerlijn te hebben staan.”

Meer lezen over sprint 6 en het slotsymposium? Kijk op de website van het co-creatietraject www.fleckvmbo.nl.terugTerug