• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Sprint 5: Samen met de cultuuraanbieder

arrow to the right Sprint 5: Samen met de cultuuraanbieder

Voor het eerst in ons co-creatietraject met vmbo-scholen werkten de docenten en lokale partners tijdens een sprint samen met de cultuuraanbieder van hun keuze. Voor sprint 5 op 16 mei kwamen we met zo’n 25 personen samen in de Officiersmess van het Aviodrome in Lelystad. 

28 mei 2018 -

Hier bleek dat een aantal samenwerkingskoppels al even bezig is en dat andere nog zoekende waren. Samen met hun culturele partner – kunstenaars of kunstencentra – werkten sommige scholen tijdens de sprint de eerste bouwsteen verder uit, andere onderzochten of ze met de tops & tips die ze na hun presentatie kregen de bouwsteen voor het prototype nog konden verbeteren.

De komende weken gaat het er om spannen: per school worden de eerste bouwsteen van de leerlijn getest door de leerlingen. De uitkomsten van de testen laten zien of de aannames die de docenten eerder maakten, kloppen. Bijvoorbeeld: willen de leerlingen inderdaad zelf een keuze kunnen maken uit verschillende opdrachten en, kunnen ze ermee omgaan als je in de les hiervoor ruimte biedt?

Een belangrijk doel van Samen bouwen aan de Flevolandse cultuur is dat vmbo-scholen en hun culturele omgeving niet alleen samenwerken maar ook de resultaten van het samenwerken delen. Dat gebeurt op verschillende manieren tijdens de laatste sprint van het co-creatietraject op vrijdag 15 juni.

Meer lezen over sprint 5? Kijk op de website van het ontwikkeltraject www.fleckvmbo.nl



terugTerug