• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Projectweken De Culturele Haven van start

arrow to the right Projectweken De Culturele Haven van start

Na de voorjaarsvakantie dompelen zestien Flevolandse basisscholen zich onder met de projectweken van De Culturele Haven. De basisscholen worden op zijn kop gezet en staan twee weken lang in het teken van Flevoland, de unieke poldergeschiedenis en kunst en cultuur. 

06 maart 2018 -

Tijdens deze projectweken van De Culturele Haven gaan ruim 3300 leerlingen uit Zeewolde, Lelystad, Urk en Dronten aan de slag met cultuurlessen op school. Ook komen er kunstenaars in de klas en gaan de leerlingen op excursie naar Batavialand, Land-art, BonteHond, De Meerpaal, Kubus, De Verbeelding en zeemanskoren.

De leerlingen toveren hun eigen school om tot een heus museum. Er zijn tentoonstellingen, theaterperformances en modeshows en alle gemaakte polderkunstwerken worden aan het eind van de twee weken aan ouders, broertjes en zusjes, vriendjes en klasgenoten gepresenteerd. Vier basisscholen uit Urk en Lelystad beten eerder dit jaar het spits af en hebben de projectweken van De Culturele Haven al afgesloten. Een van de leerkrachten: “Het is ongelooflijk te zien wat er met de school en de kinderen in zo’n korte periode gebeurt. Er zijn echt prachtige dingen gemaakt.”


Overigens werken vier andere scholen uit Rutte, Urk en Dronten op geheel eigen wijze aan De Culturele Haven gedurende het schooljaar. Zij hebben dan wel geen projectweek, maar de leerlingen maken eveneens kennis met de unieke geschiedenis van Flevoland middels erfgoed en kunst.

De Culturele Haven is een doorgaande leerlijn voor cultuuronderwijs van Flevolandse bodem die ontwikkeld wordt door Kubus Lelystad, Bonte Hond, KAF en Nieuw Land. In De Culturele Haven leren kinderen over de unieke geschiedenis van Flevoland, in relatie tot de geschiedenis van Nederland en in relatie tot zichzelf en de kunst van nu. De multidisciplinaire leerlijn biedt cultuurlessen, workshops en excursies over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek.

Nieuwe scholen kunnen vanaf schooljaar 2018/2019 deelnemen aan De Culturele Haven. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via info@deculturelehaven.nlterugTerug