• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuw seizoen Culturele Haven van start

arrow to the right Nieuw seizoen Culturele Haven van start

Ruim twintig leerkrachten en medewerkers van culturele instellingen beleefden op 26 september de kick-off van het nieuwe seizoen van De Culturele Haven; de Flevolandse cultuurleerlijn voor basisscholen.

27 september 2018 -

Culturele tour

Na de opening, presentaties en rondleiding in Batavialand gingen de deelnemers met een “cultuurbus” langs bijzondere erfgoedplekken van Flevoland en volgden zij diverse workshops. De kennismakingsmiddag is bedoeld voor nieuwe deelnemende scholen en medewerkers van de leerlijn. Dit seizoen doen drie nieuwe scholen mee aan De Culturele Haven: De Keerkring uit Emmeloord, De Toekomst en De Dukdalf uit Dronten.

Juf Simone van basisschool De Keerkring in Emmeloord: “Ik vind het zelf lastig om met andere ogen naar kunst en  cultuur te kijken, maar  dankzij vandaag  ben ik al geprikkeld. Ik heb nu al ervaren hoe ik bijvoorbeeld gebruik kan maken van een ruimte.”

Juf Babs van basisschool De Keerkring in Emmeloord: “Wat een innoverende dag! Ik kom zelf niet uit Flevoland, dus ik heb veel geleerd over deze omgeving. Ik ben enthousiast over hoe we  onze leerlingen gaan verrijken via deze culturele leerlijn.”

100 jaar Zuiderzeewet

De Culturele Haven telt dit schooljaar 38 scholen die deelnemen aan de leerlijn en op deze manier werken aan kwalitatief cultuuronderwijs. Hiervan maken 22 scholen gebruik van het gratis educatieprogramma rond 100 jaar Zuiderzeewet. Dit lespakket is per gemeente op maat gemaakt en ontwikkeld in samenwerking met de lokale cultuurbedrijven: Kubus Lelystad, Cultuurbedrijf NOP, De Meerpaal Dronten, FlevoMeer Bibliotheek Urk en Cultuurbedrijf Zeewolde.terugTerug