arrow to the right Kijk, Verwonder, Dans!

Na het succes van ‘Flevoland aan de Zang’, waarmee we het gebruik van zang in de klas stimuleerden, gaat FleCk dit voorjaar van start met een pilot voor een dansproject.
Samen met twee Flevolandse dansdocenten (Hanneke Pothof en Maaike Hazelaar) en danstheater gezelschap De Stilte hebben we een traject van vier tot vijf workshops en een voorstelling samengesteld.

Foto: Davide Incontri. 

05 februari 2016 -

In de workshops gaat een dansdocent met de leerlingen en de leerkracht werken aan een presentatie ‘Dans &Techniek’. De invulling van de presentatie wordt in overleg met de leerkracht door de dansdocent op maat uitgewerkt. Zo kan het goed aansluiten op de vragen van de school (bijvoorbeeld op een thema, waar op dat moment aan gewerkt wordt). Behalve workshops met de klas, is er ook tijd voor een overdracht tussen de leerkracht en de dansdocent. In deze tijd krijgt de leerkracht tips over hoe hij/zij zelf aan slag kan in de klas. Een van de workshops wordt ingevuld door de Stilte. Samen gaan de leerlingen en de leerkracht kijken naar een korte voorstelling met aansluitende workshop van de Stilte.

Op basis van de ervaringen uit de pilot wordt het traject verder aangescherpt en waar nodig aangepast. Vanaf seizoen 2016/2017 is het traject beschikbaar voor alle basisscholen in Flevoland.
Wil je meer informatie of op de hoogte blijven? Neem dan contact op met FleCk.terugTerug