• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • FleCk aanbod seizoen 2016/2017 bekend

arrow to the right FleCk aanbod seizoen 2016/2017 bekend

Ook in 2016/2017 heeft FleCk een gevarieerd aanbod aan scholingen, trainingen en bijeenkomsten voor leerkrachten, cultuurcoördinatoren en directeuren binnen het primair onderwijs. Ook bieden wij een aantal innovatieve projecten, die uniek zijn voor Flevoland.

26 april 2016 -

FleCk is partner van basisscholen op het gebied van deskundigheidsbevordering, innovatie en netwerken binnen cultuureducatie. Wij bieden tijdens schooljaar 2016/2017 een breed scala aan cursussen, trainingen en bijeenkomsten aan. FleCk organiseert onder meer de ICC-cursus, maar ook diverse nieuwe trainingen op het gebied van leerlijnen en creativiteitsontwikkeling. De netwerkbijeenkomsten voor (gecertificeerde) cultuurcoördinatoren worden voortgezet en beslaan iedere keer andere thema’s.


2 november: Dag van de Cultuureducatie en Verkiezing Cultuurschool Flevoland

Noteer ook alvast in je agenda: op 2 november organiseert FleCk i.s.m. Collage-Almere de tweede editie van de Flevolandse Dag van de cultuureducatie. Een dag vol informatie, inspiratie, boeiende keynotes en interessante workshops. Ook vindt dan de finale plaats van de Verkiezing Cultuurschool Flevoland 2016. Alle scholen met hart voor cultuur die cultuureducatie hebben verankerd in het curriculum roepen wij op om zich vóór 1 september te nomineren voor deze Verkiezing. Je maakt dan kans op mooie prijzen.

Innovatie: De Culturele Haven en Mediaspoor
Verder biedt FleCk in 2016/2017 verschillende mooie innovatieve projecten aan:

  • De Culturele Haven: een doorgaande leerlijn cultuuronderwijs, klik hier
  • Mediaspoor: een doorgaande leerlijn voor media-educatie, klik hier
  • Post uit Hoophuizen en Zelhorst: korte energizers in de klas voor meer creativiteit, klik hier
  • Kijk, verwonder, dans!: kennismaken met dans en het thema techniek, klik hier

Advies, ondersteuning en aanbod op maat
FleCk kan je ondersteunen, begeleiden en adviseren bij de borging van cultuuronderwijs en bij het aanvragen van subsidies, zoals de Impuls Muziekonderwijs. En heb je behoefte aan aanbod op maat? Geen probleem, neem (via je lokale partner) contact met ons op en dan bekijken we samen met jouw lokale partner de mogelijkheden.

Onze samenwerkingspartners
FleCk werkt samen met de lokale partners voor cultuureducatie. Dit zijn: Collage-Almere, de cultuurmakelaar van Zeewolde, Kubus Lelystad, De Meerpaal Dronten, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, en FlevoMeer Bibliotheek Urk. Gezamenlijk met onze partners stimuleren wij de kwaliteit en de verankering van goed cultuuronderwijs in Flevoland. Ons aanbod is in samenspraak met onze lokale partners samengesteld en vind je dan ook terug in hun brochures en op hun websites.

Meer info
Voor meer informatie en inschrijven klik hier.terugTerug