• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Eerste presentatie 'Kijk, Verwonder, Dans!’

arrow to the right Eerste presentatie 'Kijk, Verwonder, Dans!’

Op woensdag 6 april vond in het Mechanisch Erfgoed Centrum in Dronten de eerste presentatie plaats van de Pilotfase van het project ‘Kijk, Verwonder, Dans!’. Leerlingen van groep 4 en 5 van basisschool Het Wilgerijs maakten onder begeleiding van dansdocente Hanneke Potthoff van De Meerpaal een danspresentatie met het thema techniek. 

29 april 2016 -

Hanneke heeft in overleg met de meester Bart Muller en juf Helga de Ruiter het concept uitgewerkt voor de presentatie. Er werd gekozen voor een presentatie bij het Mechanisch Erfgoed Centrum in Dronten. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met een eigen gemaakte choreografie, op basis van foto’s van de machines, die in het erfgoed Centrum staan. Tijdens de workshopreeks kregen ze daarnaast een voorstelling met workshop op school, verzorgd door danstheater De Stilte.

Op 6 april vond de eindpresentatie voor ouders plaats bij het Mechanisch Erfgoed Centrum. Leerlingen hebben hun dansoefeningen aan ouders getoond en aansluitend dansten ze hun eigen gemaakte choreografie op basis van de machine, uitgevoerd voor en om de betreffende machine. Beste spannend, maar vooral erg leuk en verrassend voor iedereen.

Momenteel start de pilot in Noordoostpolder onder leiding van dansdocente Maaike Hazelaar. Komend seizoen gaan we officieel van start en wordt het project uitgevoerd door de lokale partners. Zij verzorgen de lessen op school. FleCk zorgt er voor dat er extra uren beschikbaar zijn voor uitwisseling tussen de leerkracht en de dansdocent en biedt de voorstelling met workshop van De Stilte aan.

Meer weten? Neem contact op met FleCk.terugTerug