• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • OBS De Tjotter uit Lelystad is de eerste CultuurschoolParel van Flevoland

arrow to the right OBS De Tjotter uit Lelystad is de eerste CultuurschoolParel van Flevoland

Voor het eerst in de Flevolandse geschiedenis krijgen twee basisscholen de titel CultuurschoolParel Flevoland 2017. De eerste school die vandaag de titel ontvangt is Openbare Basisschool De Tjotter uit Lelystad. De school blinkt uit in de manier waarop ze kunst en cultuur een vaste plek in haar onderwijs geeft, en daarom menen experts uit het culturele veld dat de school deze titel verdient.

09 oktober 2017 -

logo cultuurschool parel 1.jpgWij vroegen aan onze lokale partners voor cultuuronderwijs wie zij wilden voordragen als CultuurschoolParel 2017. Op welke school zijn jullie trots, wie zien jullie als good practise en wie zien jullie als inspiratie voor andere scholen uit de provincie? De school die De Kubus toen voordroeg was De Tjotter.

Op De Tjotter wordt veel belang gehecht aan cultuuronderwijs. Directeur Astrid Ruijtenberg legt uit: ‘we hebben de afgelopen jaren heel veel aandacht besteed een rekenen en taal. Maar wij vinden dat er meer is dan dat. Kinderen kunnen op heel veel manieren leren, ook door middel van muziek, erfgoed of theater. Onze school wil dat ook op een goede manier kunnen bieden aan de kinderen.’

Toen FleCk de school benaderde en haar vertelde dat ze waren voorgedragen als CultuurschoolParel reageerde de interne cultuurcoördinator Laura Schaap dan ook enthousiast en vereerd. “We hebben er de afgelopen jaren hard voor gewerkt om alle kinderen op structurele wijze in aanraking te kunnen brengen met kunst en cultuur. Dat we deze titel ontvangen voelt echt als een beloning.”

Van de school wordt een portret gemaakt in de vorm van een korte film. In dit portret wordt de kern verteld van hoe De Tjotter haar cultuuronderwijs heeft ingericht en wat de kracht is van deze werkwijze. De film is hieronder te zien en wordt eveneens vertoond tijdens De Dag van de Cultuureducatie, op 8 november in Almere. Welke tweede school de titel CultuurschoolParel Flevoland 2017 ontvangt, wordt zeer binnenkort bekend gemaakt.terugTerug