• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • De Culturele Haven publiceert twee unieke Zuiderzeejournaals

arrow to the right De Culturele Haven publiceert twee unieke Zuiderzeejournaals

02 november 2018 -

In 2018 vieren we dat 100 jaar geleden de Zuiderzeewet werd ondertekend. Dankzij deze wet is Flevoland ontstaan en hebben we niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten ‘droge voeten’. Reden voor een feestje dus! De Culturele Haven biedt dit jaar gratis lespakketten aan. De belevenissen van de kinderen op de scholen zijn vastgelegd in twee speciale Zuiderzeejournaals. Bekijk de Zuiderzeejournaals aflevering 1 en aflevering 2


Gratis lespakketten

De Culturele Haven pakt uit met een uniek educatieprogramma rond 100 jaar Zuiderzeewet en stellen enkele lespakketten kosteloos ter beschikking. Deze lespakketten kan je als leerkracht eenvoudig in de klas gebruiken, waardoor leerlingen allerlei bijzonderheden leren over 100 jaar Zuiderzeewet en Flevoland. Optioneel en tegen betaling kunnen deze lespakketten worden uitgebreid met gastlessen, een excursie naar Batavialand of de voorstelling Onder Water van Bonte Hond.

Samen met onze lokale partners bieden we een uniek educatieprogramma rond 100 jaar Zuiderzeewet. Dit speciale programma wordt per gemeente op maat gemaakt. Inschrijven voor deze programma’s kan via de lokale cultuuraanbieder: De Meerpaal in Dronten, Kubus Lelystad, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en De Verbeelding in Zeewolde. Scholen op Urk kunnen we direct inschrijven voor het lokale programma bij De Culturele Haven.

> Meer informatie over de gratis lespakkettenterugTerug