• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • De Culturele Haven pakt uit rondom 100 jaar Zuiderzeewet

arrow to the right De Culturele Haven pakt uit rondom 100 jaar Zuiderzeewet

We vieren dit jaar 100 jaar Zuiderzeewet. Dankzij deze wet is Flevoland ontstaan en hebben we niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten ‘droge voeten’. Reden voor een feestje dus! 

06 maart 2018 -

Speciaal educatieprogramma
De Culturele Haven pakt uit met een uniek educatieprogramma rond 100 jaar Zuiderzeewet. Leerlingen kunnen daarin leren over de plannen van Cornelis Lely, het droogmaken van de polder en hoe het was om als nieuwe bewoner op dit kersverse stukje land te wonen. Ook denken ze na over de toekomst: als ik een eigen land zou mogen creëren, hoe ziet dat er dan uit?

Daarnaast kunnen leerlingen de cultuur van Flevoland beleven. Bijvoorbeeld op excursie in Batavialand. Maar er komt ook een unieke theatervoorstelling en educatieprogramma van Jeugdtheatergezelschap BonteHond: ‘Onder Water’. In deze voorstelling brengt de keizer van China een bezoek aan de polder omdat Flevoland de beste provincie is van heel Nederland.

Lokale omgeving
Tot slot komen er voor elke plek in de polder lesprogramma’s die specifiek gaan over de eigen lokale omgeving. Deze worden gemaakt samen met onze lokale partners: onder andere Cultuurbedrijf Noordoostpolder en De Meerpaal in Dronten. Basisschoolleerlingen in Dronten kunnen bijvoorbeeld in het najaar een animatiefilm maken over het verhaal van hun eigen dorp. In de Noordoostpolder staan de allereerste bewoners van Flevoland, de polderpioniers, centraal.

De belevenissen van de kinderen op de scholen worden vastgelegd in speciale 100 jaar Zuiderzeejournaals, die van tijd tot tijd op onze website en Facebook langs zullen komen. Er komen vier edities. Twee journaals in het voorjaar, twee in het najaar.

Meer info?
Op dit moment leggen we samen met onze partners een laatste hand aan de lespakketten. Binnenkort wordt duidelijk hoe de speciale educatieprogramma’s per gemeente eruit komen te zien. Toch al heel nieuwsgierig? Stuur dan vrijblijvend een e-mail naar info@deculturehaven.nl. Dan vertellen we je wat we voor jouw school of klas kunnen betekenen.

De Culturele Haven is een doorlopende cultuurleerlijn van Flevolandse bodem en een unieke samenwerking tussen BonteHond, KAF, Batavialand, Kubus en FleCk en onze lokale partners Meerpaal in Dronten, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, de cultuurmakelaars op Urk en Zeewolde en Kubus in Lelystad. Informatie over De Culturele Haven vind je op www.deculturelehaven.nlterugTerug