• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • De Christiaan Huygensschool uit Dronten gekozen tot beste Cultuurschool van Flevoland 2016

arrow to the right De Christiaan Huygensschool uit Dronten gekozen tot beste Cultuurschool van Flevoland 2016

De Christiaan Huygensschool uit Dronten is woensdag door zowel de vakjury als ook het publiek gekozen tot Cultuurschool van Flevoland 2016. De uitreiking vond plaats tijdens de Dag van De Cultuureducatie Flevoland op 2 november. De Paulusschool uit Rutten en de Europaschool uit Almere ontvingen een eervolle vermelding als finalist en grepen net naast de twee prijzen.

04 november 2016 -

Cultuurcoördinator Petra Nijenhuis en directeur Yvonne den Boer ontvingen de bijbehorende prijzen uit handen van Ronald Kox, Afdelingshoofd Cultuureducatie bij het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie en Amateurkunst. Hij citeerde uit het juryrapport: ´Wij prijzen De Christiaan Huygensschool voor de wijze waarop de school zich structureel inzet voor cultuureducatie en cultuuronderwijs volledig –zowel in de breedte als in de diepte- heeft geïntegreerd in haar onderwijs.”

Interne Cultuurcoördinator Petra Nijenhuis reageerde verheugd én verrast op het ontvangen van beide prijzen. “Op één van de twee prijzen hadden we wel gehoopt maar dat we beide prijzen in de wacht zouden slepen, hadden we nooit durven dromen.” De school ontvangt met het winnen van de juryprijs een op maat gemaakt cultureel uitje voor het hele team en met het winnen van de publieksprijs een verzilverd plakkaat van de gewonnen prijs.

De Verkiezing van de Cultuurschool Flevoland is een initiatief van FleCk. Alle Flevolandse scholen mochten zich aanmelden voor de verkiezing. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen drie genomineerde scholen. Zij mochten zichzelf met een promotiefilm presenteren voor het publiek op de Dag van de Cultuureducatie. De ruim 150 aanwezigen, veelal collega leerkrachten en cultuurcoördinatoren van andere Flevolandse basisscholen, kozen De Christiaan Huygensschool als de winnaar. Bekijk de filmpjes van de scholen via de volgende links: Christiaan Huygensschool, Europaschool en SWS De Paulusschool

Over de Verkiezing Cultuurschool van Flevoland
De centrale doelstelling in alle werkzaamheden van FleCk is de bevordering van de verankering en de verbetering van cultuuronderwijs binnen het primair onderwijs. Daarom reikt FleCk vanaf 2014 jaarlijks een prijs uit aan scholen die zich hiervoor inzetten. Dit jaar werd er voor het eerst naast de juryprijs ook een publieksprijs uitgereikt.terugTerug