arrow to the right Nieuws

Dag van de Cultuureducatie aanmelden geopend

Het thema van de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie 2019 is Beleven en doorgeven. Je gaat tijdens deze inspiratiemiddag op expeditie. Je gaat kunst ervaren, meemaken, beleven. Om vervolgens met een schat aan ervaringen en ontmoetingen te gaan ondervinden hoe je dit aan je leerlingen kunt doorgeven.

29 januari 2018

Start co-creatie traject met het Flevolandse VMBO

Op maandag 22 januari 2018 startte in Ateliers De Steiger in Almere het FleCk co-creatietraject: ‘Bouwen aan de Flevolandse cultuur’ voor het Flevolandse VMBO. Komend voorjaar participeren negen Flevolandse VMBO scholen uit Lelystad, Dronten, Almere en de Noordoostpolder in de pilot.

24 november 2017

Hoe stimuleer je creativiteit bij kinderen als leerkracht?

Op veel scholen wordt tegenwoordig het belang van het stimuleren van creativiteit bij kinderen gezien. Creatief, probleemoplossend en flexibel kunnen denken wordt als een belangrijke vaardigheid gezien voor kinderen om toegerust te zijn op de 21e eeuw. Maar hoe stimuleer je die creativiteit bij kinderen als leerkracht?

17 november 2017

Meer dan 200 leerkrachten, directeuren en culturele aanbieders op De Dag van de Cultuureducatie Flevoland

“Een zeer inspirerende middag.” Dat was een van de reacties van een van de meer dan 200 deelnemers, na afloop van de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie Flevoland, die gisteren plaatsvond in het KAF in Almere. Deze dag, die jaarlijks wordt georganiseerd voor basisscholen en culturele aanbieders, is bedoeld om de leerkrachten te inspireren, te scholen en kennis te delen.

31 oktober 2017

PCB De Buitenburcht ontvangt ook de titel CultuurschoolParel van Flevoland

Protestants christelijke basisschool De Buitenburcht uit Almere Buiten ontvangt de titel CultuurschoolParel van Flevoland 2017. Voor het eerst in de Flevolandse geschiedenis krijgen twee basisscholen deze titel. De Buitenburcht blinkt uit in de manier waarop ze kunst en cultuur een vaste plek in haar onderwijs geeft, en daarom menen experts uit het culturele veld dat de school deze titel dubbel en dwars verdient.

Onze laatste nieuwsbrieven