arrow to the right Nieuws

Datum bekend: Dag van de Cultuureducatie Flevoland 2019

Zet 'm alvast in je agenda en geef het door aan je collega's: de Dag van de Cultuureducatie Flevoland vindt plaats op woensdag 13 november in Kunstlinie Almere Flevoland.

24 november 2017

Hoe stimuleer je creativiteit bij kinderen als leerkracht?

Op veel scholen wordt tegenwoordig het belang van het stimuleren van creativiteit bij kinderen gezien. Creatief, probleemoplossend en flexibel kunnen denken wordt als een belangrijke vaardigheid gezien voor kinderen om toegerust te zijn op de 21e eeuw. Maar hoe stimuleer je die creativiteit bij kinderen als leerkracht?

17 november 2017

Meer dan 200 leerkrachten, directeuren en culturele aanbieders op De Dag van de Cultuureducatie Flevoland

“Een zeer inspirerende middag.” Dat was een van de reacties van een van de meer dan 200 deelnemers, na afloop van de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie Flevoland, die gisteren plaatsvond in het KAF in Almere. Deze dag, die jaarlijks wordt georganiseerd voor basisscholen en culturele aanbieders, is bedoeld om de leerkrachten te inspireren, te scholen en kennis te delen.

31 oktober 2017

PCB De Buitenburcht ontvangt ook de titel CultuurschoolParel van Flevoland

Protestants christelijke basisschool De Buitenburcht uit Almere Buiten ontvangt de titel CultuurschoolParel van Flevoland 2017. Voor het eerst in de Flevolandse geschiedenis krijgen twee basisscholen deze titel. De Buitenburcht blinkt uit in de manier waarop ze kunst en cultuur een vaste plek in haar onderwijs geeft, en daarom menen experts uit het culturele veld dat de school deze titel dubbel en dwars verdient.

9 oktober 2017

OBS De Tjotter uit Lelystad is de eerste CultuurschoolParel van Flevoland

Voor het eerst in de Flevolandse geschiedenis krijgen twee basisscholen de titel CultuurschoolParel Flevoland 2017. De eerste school die vandaag de titel ontvangt is Openbare Basisschool De Tjotter uit Lelystad. De school blinkt uit in de manier waarop ze kunst en cultuur een vaste plek in haar onderwijs geeft, en daarom menen experts uit het culturele veld dat de school deze titel verdient. FleCk maakte een portret van de school in de vorm van een korte film.

Onze laatste nieuwsbrieven