arrow to the right Nieuws

Dag van de Cultuureducatie aanmelden geopend

Het thema van de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie 2019 is Beleven en doorgeven. Je gaat tijdens deze inspiratiemiddag op expeditie. Je gaat kunst ervaren, meemaken, beleven. Om vervolgens met een schat aan ervaringen en ontmoetingen te gaan ondervinden hoe je dit aan je leerlingen kunt doorgeven.

28 mei 2018

Klassen bekend in Flevoland Lang Leve de Muziekshow

Binnenkort starten de opnames voor de Lang Leve de Muziekshow van AVROTROS en stichting Méér Muziek in de Klas. In één uitzending nemen twee klassen uit Flevoland het tegen elkaar op. Het programma heeft als doel het belang van muziekonderwijs op school te laten zien.

24 april 2018

Scholingsaanbod 2018-2019 nu online!

Met veel plezier presenteren wij het professionaliseringaanbod van FleCk voor het schooljaar 2018/2019. Ook komend schooljaar kun je bij ons terecht voor advies, deskundigheidsbevordering, (netwerk)bijeenkomsten, innovatieve projecten en ondersteuning op het gebied van cultuuronderwijs. Schrijf je dus nu in voor bijvoorbeeld de cursus tot interne cultuurcoördinator, een netwerkbijeenkomst in je gemeente of een muziekboost-workshop.

24 april 2018

Raad van 12 over Cultuurbrief - positief met een paar kanttekeningen

Samen met onze collega-instellingen uit het land (de Raad van 12) schreven we een brief aan minister van Engelshoven. Het is een reactie op de cultuurbrief waarin ze haar visie voor de komende jaren aankondigde. In algemene zin zijn we tevreden, maar we maken de minister graag attent op een aantal punten van aandacht.

28 mei 2018

Sprint 4: leerlijnen krijgen vorm

FleCk ontving op 9 april docenten en medewerkers van lokale partners voor alweer de vierde sprint van het ontwikkeltraject cultuureducatie in het vmbo in Flevoland. Dit keer kozen we, speciaal voor de groenscholen die deelnemen, voor Natuurpark Lelystad als werklocatie. Service designer Bjørn van Raaij van Zeewaardig beloofde de deelnemers voor sprint 4 een complexe puzzel.

Onze laatste nieuwsbrieven