arrow to the right Nieuws

Datum bekend: Dag van de Cultuureducatie Flevoland 2019

Zet 'm alvast in je agenda en geef het door aan je collega's: de Dag van de Cultuureducatie Flevoland vindt plaats op woensdag 13 november in Kunstlinie Almere Flevoland.

24 april 2018

Scholingsaanbod 2018-2019 nu online!

Met veel plezier presenteren wij het professionaliseringaanbod van FleCk voor het schooljaar 2018/2019. Ook komend schooljaar kun je bij ons terecht voor advies, deskundigheidsbevordering, (netwerk)bijeenkomsten, innovatieve projecten en ondersteuning op het gebied van cultuuronderwijs. Schrijf je dus nu in voor bijvoorbeeld de cursus tot interne cultuurcoördinator, een netwerkbijeenkomst in je gemeente of een muziekboost-workshop.

24 april 2018

Raad van 12 over Cultuurbrief - positief met een paar kanttekeningen

Samen met onze collega-instellingen uit het land (de Raad van 12) schreven we een brief aan minister van Engelshoven. Het is een reactie op de cultuurbrief waarin ze haar visie voor de komende jaren aankondigde. In algemene zin zijn we tevreden, maar we maken de minister graag attent op een aantal punten van aandacht.

28 mei 2018

Sprint 4: leerlijnen krijgen vorm

FleCk ontving op 9 april docenten en medewerkers van lokale partners voor alweer de vierde sprint van het ontwikkeltraject cultuureducatie in het vmbo in Flevoland. Dit keer kozen we, speciaal voor de groenscholen die deelnemen, voor Natuurpark Lelystad als werklocatie. Service designer Bjørn van Raaij van Zeewaardig beloofde de deelnemers voor sprint 4 een complexe puzzel.

27 maart 2018

Sprint 3: pitches en speeddates

De derde sprint van het co-creatietraject voor het vmbo stond in het teken van pitches en speeddates. Docenten en medewerkers van lokale partners pitchten door hen samengestelde leerreizen aan een eerste groep cultuuraanbieders. Deze reizen zijn uitgewerkte voorbeelden van mogelijke leerlijnen. Na de presentaties werd de aanbieders gevraagd wat zij hieraan zouden kunnen bijdragen.

Onze laatste nieuwsbrieven