arrow to the right Nieuws

Lijsttrekkers Provinciale Staten in debat over kunst en cultuur

Op woensdagavond 6 maart wordt in De Voetnoot in Almere de grote Provinciale Lijsttrekkers Cultuurquiz georganiseerd. Kom jij ook?

24 april 2018

Raad van 12 over Cultuurbrief - positief met een paar kanttekeningen

Samen met onze collega-instellingen uit het land (de Raad van 12) schreven we een brief aan minister van Engelshoven. Het is een reactie op de cultuurbrief waarin ze haar visie voor de komende jaren aankondigde. In algemene zin zijn we tevreden, maar we maken de minister graag attent op een aantal punten van aandacht.

28 mei 2018

Sprint 4: leerlijnen krijgen vorm

FleCk ontving op 9 april docenten en medewerkers van lokale partners voor alweer de vierde sprint van het ontwikkeltraject cultuureducatie in het vmbo in Flevoland. Dit keer kozen we, speciaal voor de groenscholen die deelnemen, voor Natuurpark Lelystad als werklocatie. Service designer Bjørn van Raaij van Zeewaardig beloofde de deelnemers voor sprint 4 een complexe puzzel.

27 maart 2018

Sprint 3: pitches en speeddates

De derde sprint van het co-creatietraject voor het vmbo stond in het teken van pitches en speeddates. Docenten en medewerkers van lokale partners pitchten door hen samengestelde leerreizen aan een eerste groep cultuuraanbieders. Deze reizen zijn uitgewerkte voorbeelden van mogelijke leerlijnen. Na de presentaties werd de aanbieders gevraagd wat zij hieraan zouden kunnen bijdragen.

6 maart 2018

De Culturele Haven pakt uit rondom 100 jaar Zuiderzeewet

We vieren dit jaar 100 jaar Zuiderzeewet. Dankzij deze wet is Flevoland ontstaan en hebben we niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten ‘droge voeten’. Reden voor een feestje dus!

Onze laatste nieuwsbrieven