arrow to the right Nieuws

26 november 2018

Vmbo-scholen op culturele roadtrip

Van Lelystad naar Almere en terug: woensdag 21 november lieten deelnemers aan het vmbo-project 'Bouwen aan de Flevolandse cultuur' zich inspireren door erfgoed, Land Art, de creatieve industrie en culturele instellingen in de Flevopolder. Sprint 8 was een Culturele Roadtrip, een reis door de provincie met als doel kennis te maken met het verhaal van Flevoland en de culturele omgeving in de volle en verrassende breedte.

12 november 2018

Minister Van Engelshoven op werkbezoek: cultuur in Flevoland

Donderdag 8 november 2018 is minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op uitnodiging van wethouder van Garderen op werkbezoek geweest in het kader van Cultuur in Flevoland. De minister is ontvangen en rondgeleid door wethouder Van Garderen van de gemeente Almere en gedeputeerde Rijsberman van de provincie Flevoland.

9 november 2018

Magische momenten tijdens Dag van de Cultuureducatie

Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie. Het doel: scholing, kennis delen en elkaar inspireren rondom cultuureducatie in het basisonderwijs. Het thema dit jaar was ‘magische momenten in cultuuronderwijs’. Dit zijn momenten waarop kinderen zich verwonderen, kippenvel krijgen of meegenomen worden in de magie van nieuwe werelden. Met een rugzak vol nieuwe inzichten en energie kunnen de deelnemers verder invulling geven aan het cultuuronderwijs op de Flevolandse basisscholen.

2 november 2018

De Culturele Haven publiceert twee unieke Zuiderzeejournaals

In 2018 vieren we dat 100 jaar geleden de Zuiderzeewet werd ondertekend. Dankzij deze wet is Flevoland ontstaan en hebben we niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten ‘droge voeten’. De Culturele Haven pakt daarom uit met unieke educatieprogramma’s rond 100 jaar Zuiderzeewet. De belevenissen van de schoolkinderen rondom dit educatieprogramma zijn vastgelegd in twee speciale Zuiderzeejournaals.

Onze laatste nieuwsbrieven