arrow to the right Nieuws

Dag van de Cultuureducatie aanmelden geopend

Het thema van de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie 2019 is Beleven en doorgeven. Je gaat tijdens deze inspiratiemiddag op expeditie. Je gaat kunst ervaren, meemaken, beleven. Om vervolgens met een schat aan ervaringen en ontmoetingen te gaan ondervinden hoe je dit aan je leerlingen kunt doorgeven.

9 november 2018

Magische momenten tijdens Dag van de Cultuureducatie

Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie. Het doel: scholing, kennis delen en elkaar inspireren rondom cultuureducatie in het basisonderwijs. Het thema dit jaar was ‘magische momenten in cultuuronderwijs’. Dit zijn momenten waarop kinderen zich verwonderen, kippenvel krijgen of meegenomen worden in de magie van nieuwe werelden. Met een rugzak vol nieuwe inzichten en energie kunnen de deelnemers verder invulling geven aan het cultuuronderwijs op de Flevolandse basisscholen.

2 november 2018

De Culturele Haven publiceert twee unieke Zuiderzeejournaals

In 2018 vieren we dat 100 jaar geleden de Zuiderzeewet werd ondertekend. Dankzij deze wet is Flevoland ontstaan en hebben we niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten ‘droge voeten’. De Culturele Haven pakt daarom uit met unieke educatieprogramma’s rond 100 jaar Zuiderzeewet. De belevenissen van de schoolkinderen rondom dit educatieprogramma zijn vastgelegd in twee speciale Zuiderzeejournaals.

31 oktober 2018

Basisschool De Optimist wint Lang Leve de Muziek Show Flevoland

Het was een spannende strijd tussen de kinderen van groep 7 van basisschool De Optimist uit Lelystad en groep 8 van de Christiaan Huygens school uit Dronten. Beide scholen deden de afgelopen maanden fanatiek mee aan de Lang Leve de Muziek Show. Uiteindelijk ging basisschool De Optimist er vandoor met de winst.

27 september 2018

Nieuw seizoen Culturele Haven van start

Ruim twintig leerkrachten en medewerkers van culturele instellingen beleefden op 26 september de kick-off van het nieuwe seizoen van De Culturele Haven; de Flevolandse cultuurleerlijn voor basisscholen.

Onze laatste nieuwsbrieven