arrow to the right Nieuws

Inspiratiefilm: Hoe cultuuronderwijs de woordenschat kan vergroten

In het project 'Spelen met woordjes' worden op maat kunstlessen ontwikkeld om de woordenschat bij leerlingen te vergroten. FleCk en Kubus maakten een korte film van het project.

12 november 2018

Minister Van Engelshoven op werkbezoek: cultuur in Flevoland

Donderdag 8 november 2018 is minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op uitnodiging van wethouder van Garderen op werkbezoek geweest in het kader van Cultuur in Flevoland. De minister is ontvangen en rondgeleid door wethouder Van Garderen van de gemeente Almere en gedeputeerde Rijsberman van de provincie Flevoland.

9 november 2018

Magische momenten tijdens Dag van de Cultuureducatie

Ruim 220 Leerkrachten, schoolleiders en cultuuraanbieders vanuit de hele provincie kwamen op woensdag 7 november samen in het Agora Theater Lelystad tijdens de Flevolandse Dag van de Cultuureducatie. Het doel: scholing, kennis delen en elkaar inspireren rondom cultuureducatie in het basisonderwijs. Het thema dit jaar was ‘magische momenten in cultuuronderwijs’. Dit zijn momenten waarop kinderen zich verwonderen, kippenvel krijgen of meegenomen worden in de magie van nieuwe werelden. Met een rugzak vol nieuwe inzichten en energie kunnen de deelnemers verder invulling geven aan het cultuuronderwijs op de Flevolandse basisscholen.

2 november 2018

De Culturele Haven publiceert twee unieke Zuiderzeejournaals

In 2018 vieren we dat 100 jaar geleden de Zuiderzeewet werd ondertekend. Dankzij deze wet is Flevoland ontstaan en hebben we niet alleen in onze provincie, maar ook daarbuiten ‘droge voeten’. De Culturele Haven pakt daarom uit met unieke educatieprogramma’s rond 100 jaar Zuiderzeewet. De belevenissen van de schoolkinderen rondom dit educatieprogramma zijn vastgelegd in twee speciale Zuiderzeejournaals.

31 oktober 2018

Basisschool De Optimist wint Lang Leve de Muziek Show Flevoland

Het was een spannende strijd tussen de kinderen van groep 7 van basisschool De Optimist uit Lelystad en groep 8 van de Christiaan Huygens school uit Dronten. Beide scholen deden de afgelopen maanden fanatiek mee aan de Lang Leve de Muziek Show. Uiteindelijk ging basisschool De Optimist er vandoor met de winst.

Onze laatste nieuwsbrieven