• Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • 3 Flevolandse scholen door naar audities BZTband XXL

arrow to the right 3 Flevolandse scholen door naar audities BZTband XXL

Tot 22 april konden basisscholen zich opgeven voor de landelijke muziekwedstrijd BZTband XXL! Inmiddels is bekend dat 3 scholen/klassen uit Flevoland door gaan naar de auditieronde: De Omnibus uit Almere, Het Lichtschip uit Ens en De Regenboog uit Zeewolde.

10 mei 2016 -

Leerkrachten die meer muziek in hun klas willen, konden deelnemen aan de muziekwedstrijd BZTband XXL door een filmpje in te sturen. De wedstrijd is momenteel in volle gang! Zo’n driehonderd scholen hebben een video met een muzikale act geüpload. Je kunt alle inzendingen hier bekijken. Honderd groepen worden uitgenodigd voor de audities in juni.

30 klassen gaan uiteindelijk door naar de BZT muziekshows, de speciale uitzendingen van de BZT Show, gepresenteerd door Jetske en Pepijn. Tijdens de voorbereidingen voor de televisie-uitzendingen worden de kinderen geholpen door muzikale helden als Giovanca, Gers Pardoel, Maan, Krystl, Kenny B en Benjamin Herman. Ze moedigen de kinderen aan tijdens de shows en komen op school langs om tips te geven. De helden en de kijkers selecteren uiteindelijk welke tien klassen deel uit gaan maken van de BZTband XXL. Op een speciaal kerstgala speelt de band een nummer voor Koningin Máxima.

De BZTband XXL maakt onderdeel uit van het programma 'Meer Muziek in de Klas'. Dit programma heeft als doel structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse basisscholen.terugTerug