arrow to the right Workshop Creativiteit & Muziek

Creativiteitsontwikkeling vanuit een kunstdiscipline

Voor wie?
Wanneer?
op aanvraag
Doel?
Praktische handreikingen om creativiteit en muziek te integreren in de bestaande lespraktijk
Waar?
in-company
Wat kost het?
€ 25,- per deelnemer

Creativiteitsontwikkeling staat hoog op de agenda. Veel scholen dat opgroeiende leerlingen in staat moeten zijn de snel veranderende ontwikkelingen in de 21e eeuw een hoofd te bieden. Zij moeten dan beschikken over een creatief, flexibel, innovatief en probleemoplossend denkvermogen. Kunst- en cultuurlessen lenen zich bij uitstek om deze creatieve vaardigheden te ontwikkelen. In de kunsten bestaat geen goed of fout en zijn ideeën en oplossingen eindeloos.

FleCk heeft daarom samen met de lokale partners voor cultuureducatie uit de verschillende gemeenten uit Flevoland workshops creativiteitsontwikkeling ontwikkeld. De workshops zijn een combinatie van praktisch aan de slag gaan in een kunstdiscipline (wat zijn interessante ideeën, werkvormen of materialen om in mijn klas in te zetten?) en achtergrondinformatie over de waarde en kracht van het stimuleren van creativiteit.

Met De Kubus uit Lelystad en De Meerpaal uit Dronten biedt FleCk een eenmalige, zeer praktische training waarbij leerkrachten ervaren hoe ze muziek kunnen inzetten voor het stimuleren van de creativiteit.

Aan de orde komen:

  • Muzikale energizers die de creativiteit op gang brengen
  • Het op een zeer eenvoudige manier kunnen leiden van een creatief proces met zang, beweging en instrumenten
  • Het kunnen inzetten van muzikale spelletjes die de leerprocessen van de zaakvakken ondersteunen. Hoe gaan kinderen beter rekenen door muziek?
  • Tools om muzikaler en creatiever met leerlijnen en methoden te werken, zoals de Culturele Haven of 123Zing
  • Het op een simpele manier aan het werk kunnen zetten van leerlingen door ze digitaal te laten componeren op een laptop, iPad of Chromebook.


Bij alle werkvormen wordt duidelijk een uitwerking gegeven naar de mogelijkheden per leeftijd en bekeken hoe de leerkrachten dit in hun eigen lespraktijk kunnen integreren en hier zelf zo snel mogelijk mee aan de slag kunnen gaan.