arrow to the right Workshop Creatief Schrijven

Creativiteitsontwikkeling vanuit een kunstdiscipline

Voor wie?
Wanneer?
Geannuleerd
Doel?
Inzicht bieden in het creatieve proces en verkennen hoe je zelf creatieve schrijfopdrachten kunt maken voor je eigen klas
Waar?
Dronten of Lelystad (locatie wordt op basis van inschrijvingen bepaald)
Wat kost het?
€ 25,- per deelnemer

Creativiteitsontwikkeling staat hoog op de agenda. Veel scholen dat opgroeiende leerlingen in staat moeten zijn de snel veranderende ontwikkelingen in de 21e eeuw een hoofd te bieden. Zij moeten dan beschikken over een creatief, flexibel, innovatief en probleemoplossend denkvermogen. Kunst- en cultuurlessen lenen zich bij uitstek om deze creatieve vaardigheden te ontwikkelen. In de kunsten bestaat geen goed of fout en zijn ideeën en oplossingen eindeloos.

FleCk heeft daarom samen met de lokale partners voor cultuureducatie uit de verschillende gemeenten uit Flevoland workshops creativiteitsontwikkeling ontwikkeld. De workshops zijn een combinatie van praktisch aan de slag gaan in een kunstdiscipline (wat zijn interessante ideeën, werkvormen of materialen om in mijn klas in te zetten?) en achtergrondinformatie over de waarde en kracht van het stimuleren van creativiteit.

FleCk biedt met de kunstwerkplaats van De Meerpaal een eenmalige, zeer praktische training waarbij leerkrachten ervaren hoe ze creatieve schrijflessen kunnen inzetten voor het stimuleren van de creativiteit. In de workshop wordt ingegaan op vragen als: Hoe zorg jij dat jouw leerlingen volop kunnen experimenteren met verzinnen, denken, taal en schrijven? Hoe kun je variatie brengen in de schrijfopdrachten? Na het volgen van deze praktische en interactieve workshop kan creatief schrijfonderwijs er heel anders uit komen te zien.

Het is op dit moment niet mogelijk om je in te schrijven. De deadline is verstreken of de inschrijvingen zijn nog niet gestart. Stuur ons een e-mail als je meer informatie wilt.