arrow to the right Dag van de Cultuureducatie 2018

Voor wie?
Wanneer?
7 november 2018
Waar?
Agora Theater Lelystad
Wat kost het?
Kosteloos

Magische momenten in cultuuronderwijs

Momenten waarop kinderen zich verwonderen, kippenvel krijgen of meegenomen worden in de magie van andere of nieuwe werelden. Dat is het thema van deze vijfde editie van de Dag van de Cultuureducatie Flevoland. Onderzoek met leerkrachten (in spe), kunstenaars en schoolleiders wanneer kinderen door kunst en cultuur geraakt worden en waarom dit zo waardevol is.

Verken deze vragen aan de hand van lezingen, workshops en gesprekken. Je gaat zelf magische momenten creëren en ervaren. Aan het eind van de dag ga je naar huis met een rugzak vol concrete tips, ideeën en inspiratie over hoe je kunst en cultuur betekenisvol kunt maken voor je leerlingen.

De Dag van de Cultuureducatie Flevoland is dé informatie- en inspiratiedag voor cultuurcoördinatoren, leerkrachten (in spe), schooldirecteuren, -bestuurders en cultuuraanbieders. Bekijk de terugblik naar de Dag van de Cultuureducatie Flevoland 2018.

Programma

13.30 uur: inloop

14.30 – 15.45 uur: plenair

  • Opening door gedeputeerde Michiel Rijsberman
  • Magic show door illusionist Steve Carlin
  • Verdieping en koppeling naar het onderwijs door theatermaker en onderzoeker Nadieh Graumans-Tigchelaar   


16.00  – 17.15 uur: workshops

Het workshopprogramma bestaat uit een gevarieerd aanbod van verschillende manieren waarop je magische momenten in cultuuronderwijs kunt benaderen. De ene workshop zoomt in op hoe magische momenten ontstaan, de andere workshop op het waarom of het wanneer. Steeds wordt gekeken naar wat je als (toekomstig) leerkracht, schoolleider of cultuuraanbieder kunt meenemen naar de praktijk van morgen.

17.30 - 19.00 uur: afsluiting, buffet en borrel 

Aanmelden

De inschrijving van de Dag van de Cultuureducatie Flevoland 2018 is gesloten. Wil je je toch nog aanmelden, stuur een e-mail naar mieke@cultuureducatieflevoland.nl.

 

Het is op dit moment niet mogelijk om je in te schrijven. De deadline is verstreken of de inschrijvingen zijn nog niet gestart. Stuur ons een e-mail als je meer informatie wilt.