arrow to the right Cursus interne cultuurcoördinator

Cultuuronderwijs in het hart van de school brengen

Voor wie?
Leerkracht, Schoolleider, Flevoland
Wanneer?
Data in overleg
Doel?
Kennis en vaardigheden ontwikkelen om (met een cultuurplan in de hand) als interne cultuurcoördinator te functioneren in de school
Waar?
Flevoland
Wat kost het?
€ 110,- per deelnemer

FleCk biedt dit schooljaar een nieuwe cursus tot interne cultuurcoördinator aan. De ingrediënten van de cursus zijn dezelfde als de ‘klassieke ICC-cursus’, de route en het doel zijn alleen anders. Waar je bij de reguliere ICC-cursus een cultuurbeleidsplan voor de school schrijft en daar je traject eindigt, gaat deze ICC-2.0-cursus verder. Het is een op maat-traject, waarin de leervraag van de school centraal staat. Een traject, waarin de school begeleid wordt tot en met de implementatie of inbedding van het plan.

Je leert hoe je samen met je team cultuuronderwijs structureel kunt vormgeven, stimuleren en borgen. Je komt alles te weten over kunst-, erfgoed- en media-educatie en nieuwe ontwikkelingen daarbinnen. Je verkent de culturele omgeving van de school, maakt kennis met relevante leerlijnen en schrijft aan de hand van de ambities van je school een cultuurbeleidsplan. Je wordt daarin intensief begeleid door de trainer, die met jou steeds op zoek gaat naar de vraag naar hoe deze ingrediënten zo levend en relevant mogelijk te maken voor je school. En gaat al tijdens het traject je plannen toetsen en bijstellen. Zodat je cultuurplan niet het uiteindelijke doel is van de cursus, maar een middel om ingebed en gedragen cultuuronderwijs te bereiken in je school. 

Na afronding van de cursus ontvang je het landelijk erkende ICC-certificaat en ben je officieel ICC'er. De ICC-cursus is opgenomen in het Lerarenregister. Het succesvol afronden levert 50 registeruren op.