arrow to the right Platform cultuurdocenten

FleCk werkt aan een platform voor cultuurdocenten. Dat bestaat uit kunstenaars en kunstvakdocenten die projecten, workshops en lessenseries kunnen verzorgen in het basisonderwijs.

Steeds vaker ontvangen wij vragen over geschikte cultuurdocenten die voor de klas kunnen staan. Die vragen worden gesteld door het onderwijs, maar ook door onze partners. Cultuurdocenten die kwaliteit bieden als kunstenaar en vakdocenten en die vanuit hun eigen expertise inzetbaar zijn in het basisonderwijs.

Daarom ontwikkelt FleCk nu een platform voor cultuurdocenten. Dat bestaat uit kunstenaars en kunstvakdocenten die projecten, workshops en lessenseries kunnen verzorgen in het basisonderwijs. We werken hierin onder meer samen met Bonte Hond, de Culturele Haven en de lokale steunpunten voor cultuureducatie. Samen met hen en discipline-experts inventariseren we wie er een plekje kunnen krijgen op het platform en wat deze mensen het onderwijs moeten kunnen bieden. Ook denken we na over scholing: als de deelnemers aan het platform een leer- of ontwikkelingsvraag hebben, dan ondersteunen wij hen graag op het gebied van coaching en scholing.

Onze plannen zijn nog in de maak en worden verder geconcretiseerd. Ken je of ben je iemand die niet mag ontbreken op het platform? Neem dan contact op met FleCk.

subtitle arrow to the right Meer weten?

Dag van de Cultuureducatie Flevoland

De Flevolandse cultuureducatiedag voor cultuuraanbieders en voor leerkrachten, cultuurcoƶrdinatoren en directeuren van basisscholen in Flevoland.

Bekijk bijeenkomst 2018 >

Module regulier onderwijs

Nascholing voor cultuurdocenten over het primair onderwijs en passend aanbod

Bekijk nascholing >

Verdiepingsmodule Trends in Cultuuronderwijs

Nascholing voor cultuurdocenten over trends en nieuwe ontwikkelingen binnen cultuuronderwijs op de basisschool

Bekijk nascholing >