arrow to the right Cultuurbeleid

Een actueel cultuurbeleid zorgt voor een heldere lijn in cultuuronderwijs en helpt bij het samenstellen en plannen van passende activiteiten.

Tijdens de ICC-cursus schrijven alle cursisten een cultuurbeleidsplan. Hierin wordt de visie van de school op cultuuronderwijs geformuleerd. Ook ambities op het gebied van cultuuronderwijs en een actieplan maken deel uit van het cultuurbeleid.

Een cultuurbeleid functioneert alleen als het gedragen wordt door het team en de directie. Daarom is het van belang om het cultuurbeleid niet aan een persoon over te laten en gezamenlijk hieraan te werken.

Update cultuurbeleid
In je cultuurbeleid heb je ook vastgelegd hoe vaak je dit beleid wilt updaten. Vaak wordt het plan ieder jaar bijgesteld en wordt een keer per jaar het plan vernieuwd.

Evaluatie
Door je cultuurbeleid regelmatig te evalueren hou je het actueel en zie je snel of de omschreven doelen realistisch zijn of misschien aangepast moeten worden. Evalueer daarom minstens een keer per jaar samen met je team het cultuurbeleid.

subtitle arrow to the right Meer weten?

icc-cursus

In Flevoland worden verschillende ICC-cursussen gegeven. Tijdens de cursus schrijf je een cultuurbeleidsplan voor je school.

Bekijk icc-cursus >

Handen en voeten geven aan cultuurbeleid. Tips voor onderweg.

Publicatie van FleCk voor ICC'ers in Flevoland boordevol tips voor het uitvoeren van je beleidsplan en actieplan.

Bestel de publicatie >